Hypervolt: vibratietherapie voor alle spieren

De Hypervolt is de nieuwste innovatie van Hyperice op het gebied van vibratietherapie. Hyperice is een toonaangevend Amerikaans merk dat gespecialiseerd is in kwalitatief hoogwaardige producten die preventie bieden, blessureherstel versnellen en de prestaties van de spieren en gewrichten verbeteren.

Wat is de Hypervolt?
De Hypervolt is een draadloos vibratiemassageapparaat dat wordt gebruikt om spierstijfheid en spierpijn te behandelen, de bloedsomloop en het bewegingsuitslag te vergroten en de algehele gezondheid van het zachte weefsel van het lichaam te verbeteren. Om dit uit te proberen, heb ik zelf de Hypervolt aangeschaft.

De Hypervolt omvat drie snelheidsinstellingen, plus vier hoofdbevestigingen om de vibratietherapie zelf aan te kunnen passen. Die hoofdbevestigingen zijn makkelijk te verwisselen en zijn in vier vormen.

De 4 vormen zijn:

  • Bal – groter oppervlak, de beste bevestiging om mee te beginnen
  • Vork – gemaakt om om een specifieke spiergroep heen te werken
  • Platte kop – voor een kleiner oppervlak
  • Opsommingsteken – om gebieden te lokaliseren


Het gebruik in de gym
Hypervolt is het beste te gebruiken na een zware training. Dit om zo snel en goed mogelijk te herstellen van de trainingsbelasting. Het verlicht namelijk spierstijfheid, verbetert de bloedsomloop en de algehele gezondheid van het zachte weefsel van je lichaam. Het zachte weefsel omvat de spieren, het vet, de bloedvaten en andere weefsel dat als functie heeft de structuren en organen van het lichaam te ondersteunen. Na een training zal ik dus regelmatig mijn klanten na afloop behandelen met de hypervolt om hun herstel te bevorderen zodat ze weer in no-time het lichaam weer actief kunnen belasten. En een leuk weetje… de Men’s Health verkoos de Hypervolt dit jaar als ‘Best Recovery Tool’.

Ervaringen en reacties
Mijn eigen ervaring is dat ik voornamelijk merk dat ik minder last heb van stijve spieren na het gebruik van de tool. Het enige nadeel is dat je niet bij elke plek van het lichaam kan komen met de Hypervolt, als je het op jezelf toepast. Maar in combinatie met de Vyper 2.0 kan ik de grote delen van mijn lichaam pakken.

Van klanten krijg ik alleen maar positieve reacties en vragen ze regelmatig of ik ze de laatste 5 tot 10 minuten van de training de plekken waar zij stijfheid ervaren nog even kan masseren met de hypervolt.

Is de hypervolt toepasbaar voor iedereen?
Ja in principe wel, tenzij één van de volgende situaties van toepassing is: zwangerschap, diabetes met complicaties zoals neuropathie of netvliesschade, slijtage van pacemakers, recente chirurgie, epilepsie of migraine, hernia’s, recente gewrichtsvervangingen, metalen pennen of platen of zorgen over uw lichamelijke gezondheid. Voor die zaken raad ik aan eerst toepassing van de arts te hebben.

Samengevat is de Hypervolt dus een ideale tool om na afloop van je training toe te passen. Het zal namelijk zorgen voor minder stijve spieren, betere bloedsomloop en daardoor verbetering van je algemene gezondheid.