Trainen voor de Alpe d’HuZes

Eind vorig jaar kreeg ik een mail van Michiel of ik hem kon helpen met zijn doel. Bij zijn schoonvader was plotseling alvleesklierkanker geconstateerd. En daarom had Michiel zichzelf ten doel gesteld om in 2019 mee te doen met de Alpe d’HuZes om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding. Daarnaast wilde hij tegelijkertijd ook zijn persoonlijke fitheid verbeteren.

Natuurlijk wilde ik Michiel helpen om zijn doel te behalen, dus zijn we samen 6 maanden lang de strijd aan gegaan. Wekelijks trainden we elke dinsdag en vrijdag om 7.00 uur om hem fysiek klaar te stomen voor de Alpe d’HuZes. De focus bij de trainingen lag vooral op het verbeteren van zijn uithoudingsvermogen en het verkrijgen van meer spierkracht in zijn beenspieren. Ook wilde hij zijn core graag versterken, omdat hij merkte dat als hij lang op de fiets zat, hij last van zijn onderrug kreeg.

Michiel gaf wekelijks echt alles en we merkten allebei duidelijk dat hij wekelijks fitter en sterker werd. Waar het trainen volgens plan gaat, krijgt Michiel in de tussentijd een enorme tik te verduren. Half april wordt zijn schoonvader opgenomen in het ziekenhuis en overlijdt een aantal dagen later. Ondanks dat hij ziek was en wist dat het tot zijn einde zou lopen, kwam de klap natuurlijk enorm hard aan. Desondanks zet Michiel hard door en werkt hij naast de trainingen samen ook daar buiten enorm hard om zich zo goed mogelijk te voorbereiden op het grote werk. Hij fietst met zijn teamgenoten in de Ardennen en pakt een aantal Limburgse Cols. En hij fietst zelf als laatste grote training op Hemelvaartsdag naar Zeeland langs zee om naar een korfbaltoernooi van zijn zoon te bekijken.

En op 6 juni was het zo ver: de dag voor Michiel om de Alpe d’Huez te beklimmen was aangebroken. Het was voor hem een onvergetelijke en indrukwekkende dag. Zijn doel was om 3x de berg te beklimmen, maar het is zelfs gelukt om 4x te gaan. Een super resultaat dus. Ik ben super trots op deze prestatie Michiel!