Gymnastic Clinic

Altijd al op je handen willen leren lopen? Of wil je graag weten hoe je moet opbouwen naar je eerste pull up of bar muscle up? Dan is de Gymnastic Clinic wat voor jou! Op zaterdag 26 januari gaan we bij Personal Gym Zwijndrecht onder leiding van voormalig Team NL turner en Nederlands Kampioen turnen Axel Quist werken aan onder andere deze skills.

INHOUD VAN DE CLINIC

Axel neemt je mee in de achtergrond en theorie van gymnastic en het belang van een cooling down als onderdeel van je training. Maar we gaan deze dag ook zeker actief aan slag in een verkort turnprogramma. We rouleren tussen drie verschillende groepen. In iedere groep focus je op een specifiek onderdeel van gymnastic. Je maakt dus echt kennis met verschillende turntechnieken. Deze skills komen allemaal van pas als je jezelf wilt blijven ontwikkelen en verbeteren. Deze clinic is niet alleen super leuk, maar door het leren van deze technieken is het ook echt een goede aanvulling op je training!

COUNTDOWN

DATUM & TIJD

Zaterdag 26 januari
12.00 – 15.00 uur

AANTAL DEELNEMERS

Voor deze clinic zijn er maximaal 12 pekken beschikbaar.

KOSTEN

€ 55,- voor leden van Personal Gym Zwijndrecht
€ 65,- voor niet-leden van Personal Gym Zwijndrecht

PROGRAMMA

Kennismaking en achtergrond van gymnastic

Warming-up met core-/schouderoefeningen

Aan de slag met 2 tot 3 onderdelen: handstand (variaties), pull-up en muscle up


Cooling down: achtergrond en actieve afsluiting

OVER DE EXPERT: AXEL QUIST

Axel Quist turnde als topsporter in het Nederlandse Team. Bij turnen staan onder andere kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie en balans van belang zijn. Ook bij krachttraining zijn dit belangrijk elementen. Op dit moment is Axel zeer actief als trainer en laat je graag kennis maken met allerlei turntechnieken. Zijn passie is om de kennis die hij heeft vergaard tijdens zijn turncarrière over te brengen op een breder publiek, wat voor iedereen toegankelijk is. Zijn doel is dan ook om iedereen uit te dagen een stapje verder te brengen dan dat ze waren. Dit is iets wat volledig aansluit bij de visie van Personal Gym Zwijndrecht. Omdat wij bij onze persoonlijke begeleiding doelgericht te werk gaan en iedereen verder willen brengen naar zijn doel.